1 bögre stárított magozott datolya (amit Aurora fele adagban kókusszal helyettesített (korpusz)
1/4 bögre kakaó (korpusz)
1 bögredió vagy mandula (korpusz)
2 db banán (krém)
2 ek méz vagy agave szirup (krém)
1/4 bögre kakaó (krém)
3 ek kókuszolaj (krém)
A datolyát egy órára vízben áztatjuk.
Mixerben (aprításra alkalmasban) eloszor összeőröljük a diót, majd hozzáadjuk a leszürt mandulát és a kakaót. (ha kicsit túlzásba estünk volna a kakaóval, hozzáadhatunk egy kanál mézet). Sutőpapíros trtaformába tesszuk.
A krémhez szükséges hozzávalókat is szetmixereljük a mixerben, majd a masszát szétkenjük a "tésztaalapon".
Letakarjuk és 45 percre betesszük a fagyasztóba.
Fagyasztóban kellene tárolni.
ha megduplázzuk a receptet egy kis felkarikázott banánnal isteni csokisbanánt kaphatunk
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd beletesszük a tojássárgákat és 8 ek vizet, 1 ek étolajat és ezt is habosra verjük. Végül beletesszük a lisztet és a kakaóport. Krém: A t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, sóval, cukorral, majd hozzáadtam a margarint és a tejfölt és simára gyúrtam a tésztát. Hagytam picit pihenni, hogy a rost dolgozzon, add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felvert grillázslapokkal kezdem. A diógrillázshoz a 30 g cukrot karamellizálom, majd belekeverem a durvára aprított 17 grammnyi diót. A karamellizált diót sütőpapírra öntöm ki, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű