1 kis pohár joghurt (140 g)
kb. 2 dl tej
1 tojás
0,5 dl olaj
1,5 tk. só
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
50 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
Kenyérsütőgépben dagasztottam a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk legyen. Dagasztás végén kelesztőtálban kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 5 egyforma részre osztottam, mindet kinyújtottam négyzet formára. Egyik sarkától kezdve feltekertem, majd középen kettévágtam. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára kelesztettem őket, kb. 30-40 perc kell neki. Felvert tojással lekentem, majd 180 fokos sütőben sültek 15 percig.
A hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és ujjformára hengergetjük, majd kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeglangyosítunk 1 dl vizet, elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrtam, állni hagytam, hogy összeálljon, majd 6 kis bagettet formáztam belőle. A tetejüket bevagdostam. 40 perc alatt megsütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Egy tálba tesszük a liszteket, sót, olajat és a magkeverékből 3 ek-lal. Hozzáöntjük az élesztős vizet, fakan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű