menu

Családireceptkönyv.hu

Keksz csokilappal és sós karamellával (Limara)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g finomliszt
50 g kukoricaliszt
csipet só
200 g hideg vaj kockára vágva
100 g porcukor
1-2 ek. hideg tejszín

Elkészítés:


Az összes hozzávalót késes robotgépbe mértem és 1-2 perc alatt összeállítottam a tésztát. Fóliába csomagoltam és legalább egy órára hűtőbe tettem, de akár 2-3 napig is pihenhet ott.
Míg a tészta hűlt elkezdtem a csokilapokat gyártani. Kb. 50 g apróra tört étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, simára kevertem, majd hozzáadtam még 10-15 g apróra tört étcsokoládét. addig kevergettem míg szépen felolvadt. A szilikon formát egy tálcára (vagy más sima felületre) tettem, a mélyedéseibe kanalaztam a csokiból, majd pár centi magasságból párszor a tálcára ejtettem, így a csoki felülete szépen kisimult. Hűtőbe tettem míg megdermedt.
Óvatosan kipattintottam a formából, és elkészítettem a következő hat lapot.

A sós karamellához 10 dkg cukrot egy evőkanál vízzel egy kisebb lábasban tűzre tettem. Addig melegítettem, míg szép borostyánszínű lett, akkor egy nagy evőkanál vajat is beledobtam, habverővel simára kevertem, majd kb. egy deci tejszínnel felöntöttem. Addig kevergettem, míg kissé besűrűsödött. Egy jó nagy csipet, vagy inkább kettő fleur de sel-t szórtam bele és hagytam kihűlni.
A pihentetett linzertésztát kb. 2-3 mm vastagra nyújtottam, a kiszúróval kiszaggattam és sütőpapíros tepsin, 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt kisütöttem. A kekszeket kihűtöttem.
Már csak az összeállítás maradt hátra. A kekszekre a csokilapokat a sós karamellel ragasztottam rá.

Keksz csokilappal és sós karamellával (Limara)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
PILLE FÁNK
PILLE FÁNK

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Strassburgi fánk
Strassburgi fánk

A hideg vajat felkockázzuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejszínbe és kicsit felfuttatjuk. A vajat, a tojások sárgáját, az élesztőt és a cukrot egy tálban robotgéppel kikev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes teasütemény
Zabpelyhes teasütemény

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fehér csoda
Fehér csoda

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a magokat, a lisztet és az aromát. A masszát habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis kekszeket fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk