3 db tojás
12 dkg puha vaj
20 dkg túró
1,5 dl tej
30 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt (Gouda)- én füstölt sajt
1 mokkáskanálnyi só
1,5 evőkanál sütőpor
5 dkg szárított paradicsom (elhagyható)- én olajbogyó és pritamin
1. A szárított paradicsomot feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy muffinsütő formát.
3. A tojást, a túrót, a puha vajat és a tejet kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is: a lisztet, sütőport, sót és végül a reszelt sajtot (ha van, a szárított paradicsomot is). Összekeverjük és muffinsütő formába adagoljuk (2/3-magasságig).
4. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A darált húsból a szokásos módon pörköltet készítünk, teszünk hozzá több paradicsomlevet, hogy legyen a tésztának folyadék, amiben megfő sülés közben. A besamel mártáshoz 10 dkg va...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítettem el, összegyúrtam és hagytam állni, hogy az útifűmaghéj dolgozhasson és egy ruganyos állagú tésztagombóchoz nyúljak, mikor nyújtani szeretném. Mikor ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Páclevet készítünk a mogyoróolajból, a szójaszószból, a kétféle csiliszószból és az á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor késze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű