menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkerolád


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
3-4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál só
1/4 csapott kávéskanál őrölt bors
25-30 dkg vékony szeletekre vágott húsos szalonna
A salátához
15 dkg rukkola (borsmustár)
10 áfonya vagy szőlő
1 narancs leve
2 evőkanál balzsamecet
csipetnyi őrölt bors

Elkészítés:


Lehetőleg minél nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet. Krémesre keverjük az olajat a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, és a hús minden oldalát bedörzsöljük a keverékkel. Vastag alufólián egymás mellé fektetjük a szalonna felét úgy, hogy a hosszanti szélek kicsit fedjék egymást. Ugyanilyen módon ráterítjük a hússzeleteket, és betakarjuk őket szalonnacsíkokkal.

Ezután az alufóliával óvatosan föltekerjük a húst, mint a bejglit. (Vigyázzunk, nehogy szétessen!) Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt püspök-kenyér formába, illetve tepsibe emeljük a húsroládot, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és megpirítjuk az ételt. Kihűtve szeleteljük.

A salátához alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük a rukkolát. Kimagozzuk a szőlőszemeket vagy az áfonyát. Összekeverjük a narancs levét a balzsamecettel és a borssal. Összeforgatjuk a salátát az áfonyával vagy a szőlővel, és meglocsoljuk a narancsos öntettel.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Almás-baconos csirke
Almás-baconos csirke

a csirkét kiterítjük, sózzuk-borsozzuk, majd feltekerjük. Az almát és a hagymát cikkelyekre vágjuk. A csirke tekercseket egyenként 1-1 szelet baconbe tekerjük. A crockpotba sorba r...

Elkészítési idő: 4,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fűszeres csirkeszárnyak
Fűszeres csirkeszárnyak

A szárnyakat egy tálba tesszük, az olajba keverjük a fűszereket és átkenjük vele. Legalább 3 órán át hagyjuk pácolódni. A húsokat forró olajban kisütjük. A szósz hozzávalóit egy tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-sajtos csirkemell
Tejfölös-sajtos csirkemell

A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tésztával rakott csirkemáj
Tésztával rakott csirkemáj

1. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a májat. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a gulyáskrémet. 3. Ha a máj megsült, hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk. 4. Köz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk