Recept (710 grammos kalácshoz):
Tészta hozzávalói:
110g. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
10g. Szafi Fitt bambuszrostliszt
2g. himalája só
10g. Szafi Fitt negyedannyi édesítő
4g. szódabikarbóna
2db. M-es tojás
4db. M-es tojásfehérje
20g. kókuszolaj
140g. víz
Töltelék hozzávalói.
100g. főtt sonka
3 tk. reszelt torma
4db. főtt tojás
1db. tojás sárgája
Tészta elkészítése:
Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk őket.
Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát.
Töltelék előkészítése:
A tormát lereszeljük és elkavarunk benne 1 db.tojás sárgáját.
A főtt tojásokat 4 db.-ra vágjuk.
A sonkát 0,5cm.-esre felcsíkozzuk.
Összeállítás:
A tésztát bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy 29*10cm.-es lapot nyújtunk. A közepét megkenjük a tojássárgás tormával, egy sorban rárakjuk a sonkadarabokat, végül a negyedbe vágott tojást.
Ezután egymásra hajtjuk a tésztaszéleket és összenyomkodjuk.
Miután mindhárom tésztát megtöltöttük, hármas fonással összefonjuk, tojással lekenjük a tetejét és sütőpapírral belet tepsibe rakjuk.
Sütés:
Előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 55 perc.
Az egész kalács tésztájának tápértéke, töltelék nélkül:
462,2 Kcal.
30 g. fehérje
36 g. zsír
5 g. ch.
Éhezésmentes karcsúság Szafival
A sütőt melegítsūk elő 180 C-ra. Vajazzuk ki a kuglófformát( kivéve ha szilikont használunk) Először a tojásokat keverjük ki a cukorral, majd adhatjuk hozzá a joghurtot, olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet , 5 dkg Rámát, evőkanálnyi kristálycukrot felmelegítjük a mikróban. Mikor már meleg,(de nem forró) Hozzáöntjük a liszt, só, tojás, porélesztő keverékhez. Kidolgozás után 40...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, környezetéből csak annyi lisztet keverünk hozzá fakaná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű