30 dkg karfiol
20 édesburgonya
1 fej hagyma
tojás
norbi liszt - ahogy a tészta kívánja
kevés olaj
só
Így készítsd:
Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a pép lesz a nokedlitészta alapja. Mehet bele a tojás, a Norbi liszt és ízlés szerint még só. A nokedlit a szokásos módon szaggasd ki. Frissen, forrón, fokhagymás tejföllel kínáld! Isteni finom!
A rizst egy bögrében vagy egy mércés edényben megmérjük. Az a lényeg, hogy lássuk, mekkora a térfogata. A rizs térfogatának duplája lesz a víz mennyisége, amire szükségünk lesz. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk, majd lehetőleg egyforma, körülbelül 2×2 cm-es kockákra daraboljuk, és hideg vízzel leöblítjük. A petrezselyemzöldet megmossuk, le...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk -ezeket további rétegekre szedjük -sózzuk , kis idöre félretesszük -egy tálban a tojást a sóval tejföllel bors...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A felkockázott édesburgonyát sós lobogó vízben főzd puhára, majd szűrd le és hűtsd ki. 2. Ezalatt a majonézt keverd ki, és add hozzá a többi hozzávalót. 3. A szószt keverd át...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű