Hozzávalók:
2 fej karfiol párolva
reszelt sajt
Egy tucat + 2 darab nagy méretű tojás
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál só
frissen őrölt bors ízlés szerint
apróra vágott metélőhagyma
Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Kenjük ki a sütőformát vajjal és tegyük félre.
A párolt karfiolt turmixoljuk addig, még finom szemcsés állapotú nem lesz.
Öntsük a karfiolt papírtörlőre és csavarjuk ki belőle a felesleges vizet. Tegyük meg három alkalommal, hogy a zöldség tökéletesen száraz legyen.
Helyezzük a karfiolt egy keverőtálba és adjuk hozzá a reszelt sajtot, a fűszereket és verjünk rá 2 darab tojást. Keverjük össze.
Az így kapott egyveleget osszuk el egyenletesen a sütőformában.
Süssük 15-17 percig, míg a teteje meg nem barnul.
Vegyük ki a sütőből és verjünk minden massza tetejére egy tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon.
Süssük újabb 7-8 percig.
Szórjuk meg a tetejét sóval és borssal ízlés szerint.
A tejszínt összekeverem a zúzott fokhagymával és krémsajttal. A burgonyát és a hagymát megtisztítom, majd felszeletelem. Egy tűzálló tepsit olajjal kikenek, majd egy sor krumpl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűvajat olvasztunk-gomba-fokhagymát-pírítom-1 dl bor-só,bors-tejszín--ha kész edénybe ki szedem. csirkemell-só,bors,oregánó. olaj-csirkemell-megsütöm. csirke-gombás szósz-pa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűcsirkemell--pírítom+fűszer+borsó+víz--ha kész tejszín rá :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt.Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű