1 közepes fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4-5 db burgonya
1 evőkanál zsír
Fűszerek:
2 teás kanál piros paprika
só-bors vagy delikát
1 teás kanál őrölt köménymag
2-3 mokkáskanál fokhagymapor
szárított metélőhagyma-petrezselyem
2 db erőleves kocka(elhagyható de jobb íze van tőle)
Rántás:
8 evőkanál olaj
3-4 púpos evőkanál finom liszt
A kelkáposztát felszeleteljük vékonyan,a hagymát felkockázzuk zsíron dinszteljük,rárakjuk a piros paprikát nagyon kicsit pirítjuk vele de ne sokáig mert a paprika megkeseredik.A többi fűszereket hozzáadjuk meg a szeletelt káposztát felöntsük vízzel,a fokhagymát belereszeljük.Fedővel letakarva puhára főzzük.A burgonyát megpucoljuk apró kockára vágjuk fel.A rántáshoz az olajat felmelegítsük,a lisztet hozzáadjuk simára keverjük és zsemle színűre pirítjuk,hűlni hadlyuk.Ha a káposzta már megpuhult hozzáadjuk a burgonyát és azt is megfőzzük puhára.A rántást hideg vízzel felengedjük,jól elkeverjük és a főzeléket besűrítjük vele.
A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyaszt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűLereszeljük a karalábét, majd olajon pici cukorral és sóval üvegesre pároljuk. Bestauboljuk és felengedjük tejföllel.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÜvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát., és mehet rá a só, bors, paprika (meg ne égjen!). Beletesszük az átöblített babot, és felöntjük kb 1 liter langyos vízzel. Babérlevél,...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, beledobjuk a fokhagymát és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű