Alaphoz:
1 kg savanyú káposzta(Vecsési)
30-40 dkg füstölt hús
3 db sertés láb
3-4 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
zsír
2-3 evőkanál paradicsom püré
2 mokkáskanál tárkony
1 mokkáskanál majoránna
só bors vagy delikát ízlés szerint
piros paprika vagy füstölt piros paprika
Töltelékhez:
1 nagyobb fej savanyú káposzta(Vecsési)
60 dkg darált sertés hús
25 dkg darált füstölt comb
2 dl rizsa
3 db tojás
2-3 mokkáskanál piros paprika vagy füstölt
só bors vagy delikát ízlés szerint
A hagymát megpucoljuk zsíron dinsztelem majd a paradicsom pürét,a fokhagymát és kicsit átmosva a savanyú káposztát ,fűszereket,sertés lábat ,füstölt húst felöntve vizel oda rakom főni kb 1 órát.
A tölteléket én előtte levő este elkészítem másnap csak a tojást adom hozzá,így a húsnak jobb íze lesz mert át járja a fűszer.A húsba a hagymát fokhagymát bele reszelem fűszerezem.
A hasáb savanyú káposztát leveleire szedem,kicsit átmosom.A töltelékkel megtöltöm,ha marad töltelékünk de a káposzta levelünk elfogyott gombócokat csinálunk a maradék húsból.Belehelyezzük óvatosan az apró káposztára és együtt főzzük még vagy 1,5 órát.
A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjsz...
Elkészítési idő: 1,5 ÓRA Nehézség: KönnyűA karajt a tepsiben 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéslábakat a hentessel keresztben és hosszában is elvágatjuk. Otthon aztán jól megmossuk, a kisebb szőröket leégetjük róla vagy kivágjuk. Az olajon a kockára vágott vöröshagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. 2. A vöröshagymát lereszeljük, az olajon üvegesre pároljuk. 3. Rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz