2 kg csirke zúza
4 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír
2 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
só bors vagy delikát ízlés szerint
2 teás kanál piros paprika
2 teás kanál füstölt paprika
5 db babérlevél
1/2 teás kanál őrölt kömény
1 mokkáskanál majoránna
4-5 teás kanál pörkölt fűszerkeverék
3 evőkanál paradicsom püré
Szárított petrezselyem metélőhagyma
Köret:
250 g( 8 )tojásos tarhonya
A zúzát megmossuk alaposan tisztítsuk meg majd szeleteljük fel.
A hagymát kockára vágjuk zsíron dinszteljük meg,rárakom a piros paprikát nagyon kicsit pirítom a paprikát nehogy keserű legyen,hozzáadom a többi fűszert kockázott paradicsomot,apróra vágott fokhagymát,kevés vizet öntök hozzá.Fedő alatt puhára főzöm 1,5-2 óra ha már megpuhult a zúzánk leveszem a fedőt és sűrűre főzöm.
A tarhonyához egy lábasba olajat öntök beleöntöm tarhonyát,lepirítjuk tetszés szerint.Majd öntsük fel kétszeres mennyiségű hideg vízzel.Forraljuk lassú tűzön,és időként megkeverve főzzük puhára.
Füstölt szalonnával is lehet készíteni,lepirítom zsírjára és úgy adom a többi fűszert,zúzát hozzá.
1. A csirkemellet egy éjszakára annyi tejbe tesszük, amennyi ellepi. 2. Lecsepegtetjük, sózzuk ízlés szerint, majd mintha rántott húst készítenénk, bepanírozzuk, csupán a prézl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hús szeleteket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, majd pépesre reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pácot készítjük el, jól összekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, közben megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű