1 nagy zeller,
vaj,
liszt,
fűszerek.
- A megpucolt zellert feldarabolva, forró vízben puhára főzzük,
- Kivesszük a vízből, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni.
- Ezután felszeleteljük.
- Egy mélytányérba dobjunk pici fehér borsot, szerecsendiót, csipetnyi sót,
5-6 evőkanál lisztet.
- Keverjük össze,
- Forgassuk bele a zeller szeleteket
- Olvasztott vajban/vegánoknak olajban/ süssük rózsaszínre.
Mihez fogyasszuk?
Hétköznapokon bármilyen körethez, főzelékhez, salátához önálló feltét, ünnepeken a vegák hús-kiváltója, vagy a natúr szeletek, mártással készült hal kiegészítője.
Elkészítse: A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, ha mirelit kukoricából készítjük akkor felmelegítjük, majd kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. A sajtokat lereszeljük és össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított (jó sok) hagymából, fokhagymából és pirospaprikából a kókuszolajon pörkölt (paprikás) alapot készítek. Hozzáteszem a feldarabolt paprikát, paradicsomot is. Közben a c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk,tönkjét kifordítjuk és eltesszük máskorra vagy apró kockára vágjuk és a töltelékhez adjuk A kenyeret v. zsemlét vízbe áztatjuk,kinyomjuk.Hozzáadjuk a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, eg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes