25 dkg champignon gomba,
1 fej hagyma,
1 nagyobb gerezd fokhagyma,
2 ek vaj, 1 liter húsleves (leveskockából is jó),
2 dl főzőtejszín,
1 ek liszt,
só,
fehér bors,
petrezselyem,
tárkony
1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk és felforrósítjuk.
2. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, kissé megsózzuk és
lepirítjuk.
3. Ezután hozzáadjuk a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát.
Ezzel is átpirítjuk. Közben ízlés szerint, sózzuk és borsozzuk.
4. Mikor a gomba kissé összeesett, felöntjük a húslevessel, rászórjuk a
petrezselymet és a tárkonyt, felforraljuk.
5. Amíg fő a leves, elkészítjük a habarást. A tejszínt simára keverjük a
liszttel.
Kb. 15 perc alatt a leves készre fő.
6. Behabarjuk a tejszínnel, és már nem főzzük tovább.
Ha kell, utólag még ízesíthetjük.
Friss petrezselyemmel tálaljuk.
A virslik egyik végét vágjuk le, majd szúrjunk mindegyikbe 1-1 db hurkapálcikát. Vegyítsük el a kétféle lisztet cukorral, a sütőporral és egy kevés sóval. A tojást habarjuk el a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A liszthez keverjük a pudingport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport, majd a vajas masszát a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés lépésről lépésre Előkészítés: A marcipánt durvára reszeljük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűFogok egy hagyományos jégkockatartót, vagy ha olyanom nincs, egy sima szögletes műanyag dobozt. A zselatin lapokat annyi hideg vízbe áztatom, amennyi bőven ellepi. A gyümölcslevet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű