0,5 l tej, 2 db friss tojás, 2 evőkanál cukor, 0,5 kanál étkezési keményítő, 1 csomag vaniliás cukor
A tejet felhevítjük. A tojásokat szétválasszuk. Fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként kiadagoljuk a mikrosütő tányérjára, 1 perc alatt megfő a hab. Sárgáját a cukorral és az étkezési keményítővel simára keverjük, hozzáöntjük a forró tejhez, lassú tűzön, állandóan kevergetve összefőzzük. Ízlés szerint tálaljuk, hidegen-melegen is kiváló :-)
Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel a tej, mert a tojás kicsapódik.
Keverjük össze a vajat a tojással. Adjuk hozzá mandulát, a porcukrot, lisztet és a citromlevet is. Osszuk a tésztát két részre és formáljuk őket 5 cm átmérőjű rudakká. Melegítsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukrozott tejben megfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez a vaj felét , majd a cukrot, a tejet és a sót. Puha tésztaalapot állítunk össze. Amikor már majdn...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összedolgozzuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztarészt tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd az egyiket beletesszük a tepsibe. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézELKÉSZÍTÉS Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy pástétom- vagy őzgerincformát. Egy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű