menu

Családireceptkönyv.hu

Házi duó krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


liszt

Elkészítés:


Ezt a verziót így készítettem:
Recept: 12 db-hoz:
25 dkg leveles tésztát elnyújtunk és két egyforma darabot vágunk belőle.

Vajas leveles tészta, készítése:
Ez nagy adag, de mi sokan vagyunk, tehát akinek nincs ennyire szüksége, arányosan csökkentse az adagokat. Viszont jól fagyasztható és tárolható!
1 kg finom liszt, 50 dkg vaj, 3 dl tejföl, 2-3 dl víz (amennyit gyúrás közbe felvesz), 2 teáskanál ecet, 5 teáskanál só,
A lisztet egy mély tálba teszem, közepébe a tejfölt, a sót és az ecetet. Gyúrás közbe öntöm hozzá a vizet, annyit, hogy jól gyúrható legyen. Fél órát pihentetem, majd elnyújtom, megkenem vajjal és összehajtom. Fél óra pihenő a hűtőbe, majd ismét nyújtás és egy újabb réteg vaj. A hajtogatásnál mindig ugyan abból az irányból, ugyan olyan formában kell hajtani a tésztát, így lesz leveles.
Annyiszor ismétlem, míg a vaj el nem fogy. (általában háromszor). Felhasználás előtt néhány órát hűvös helyen pihentetem.

Én magas falú inox tepsibe készítettem, ezért 30 cm x 40 cm - es darabokat vágtam.
Előmelegített sütőben, a tepsit megfordítva, a lapos részén megsütjük. Nagyon hamar, 10-15 perc alatt megsül.
1 tasak vaniliás és 1 tasak csokis, Aranka vagy Gála hidegen készíthető pudingport a tasakon lévő előírás szerint (annyi eltéréssel, hogy 0,5 dl tejjel kevesebbet adunk hozzá) elkészítjük.
1 db 2,5 dl-es Hulala vagy Habmester tejszínt kemény habbá verünk.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni. Az egyiket éles késsel daraboljuk nekünk tetsző méretűre, amilyen nagyságú szeleteket szeretnénk.
A másikat tegyük a tepsibe, egészbe és simítsuk rá a sárga krémet, majd a csokis krémet és ennek a tetejére a kemény tejszínhabot. A feldarabolt tészta szeleteket elrendezzük a habon. Hűtőbe tesszük legalább 3 óra hosszát. Tálalás előtt vanílliás- vagy porcukorral meghintjük, a szeleteket a tepsi aljáig elvágjuk és tálra rendezzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tiborné
Fagyi szelet
Fagyi szelet

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd a két masszát óvatosan összekeverjük a sütőportos, diós, reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habkönnyű és ínycsiklandó csokis-vaníliás réteges fi
Habkönnyű és ínycsiklandó csokis-vaníliás réteges fi

180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat. Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Hamis krémtúrós
Hamis krémtúrós

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Repülő krémes (kis adag)
Repülő krémes (kis adag)

Tészta készítése: lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk