25 dkg keksz darálva
valamennyi kakaópor
valamennyi porcukor
50 dkg túró
2 csomag zseléfix (ez por)
valamennyi eper
rumaroma
valamennyi tej
piros ételfesték
A kekszet a rumaromával, a kakaóporral, valamyennyi porcukorral meg a tejjel összegyúrtam. Ezt elgyengettem a forma alján, kb 1,5 centi magas lett így az alsó lap a 19 centis formában. Aztán a túrót kevertem össze porcukorral, egy zseléfix-el (bár lehet, hogy ez nem is kellett volna). Tettem bele valamennyi kefírt is, hogy összeálljon (azért azt, mert csak az volt a hűtőben). Az epreket félbevágtam és a forma szélén kifele fordulva sorbaraktam, túróval kitámogattam. Aztán egy réteg túró, egy réteg eper, ismét egy réteg túró. A tetejére piros gyümölcszselé.
Nem volt tortaformám, ezért szétvágtam két nagy colásflakont, azokat összeragasztottam, ebből lett a forma.
Ez volt az első ilyen művem, a következő majd remélem jobb lesz. :-)
kb. 25 darabhoz 10 dkg darált háztartási keksz 10 dkg darált dió 2 csapott evőkanál porcukor 5 dkg aszalt sárgabarack kb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár (a lekvár állagától füg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk. A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fehércsokit a vajjal mikróban vagy vízgőz felett összeolvasztjuk, hozzákeverjük a narancslekvárt és a darált mandulát. Alaposan eldolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű