0,5 kg főtt sonka, vagy füstölt, főtt tarja
40 dkg tészta
2 kis doboz tejföl, 280 g
3 tojás
1 ek mustár
2 ek olvasztott vaj
15-20 dkg sajt
só, bors
A tegyünk fel vizet főni a tésztafőzéshez.
A sonkát/tarját kockákra vágjuk, és 1-2 evőkanál tejföllel aprítógépben sonkakrémet készítünk belőle. Nem muszáj krémet készíteni, ha nagyobb darabokban jobban szeretjük a sonkát, késsel vágjuk apróra.
A tésztát öntsük a forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá sót, és főzzük 10-15 percig. Ne főzzük teljesen puhára, mert a tésztát még meg is fogjuk sütni.
A sonkához adjuk hozzá a többi tejfölt és a három tojássárgáját.
Adjuk a sonkás keverékhez az olvasztott vajat és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk. Vigyázat! A sonka elég sós, nincs szükség sok sóra.
A tojásfehérjéből verjünk kemény habot.
A habot forgassuk hozzá a sonkakrémhez.
Ha a tészta elkészült, keverjük össze a szósszal.
Egy jénait vagy tepsit vajazzunk ki, és öntsük bele a sonkás tésztát.
Süssük a tésztát 180 fokos sütőben 35 percig.
Ha letelt a 35 perc, szórjuk meg a tészta tetejét sajttal, és süssük további 10 percig 220 fokon, hogy a tészta teteje kicsit megpiruljon.
A sonkás tésztát tejföllel tálaljuk!
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük és megtörjük. Ha már langyosra hűlt, hozzáadunk egy tojást, egy nagy csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütés után kettőt összeragasztjuk. A tetejére csokit vagy porcukrot teszünk.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepessúgóhoz (nem kell majd mind, a maradék adagokban fagyasztható): 2 evőkanál zsír (mindegy milyen) 1/2 fej vöröshagyma 10 dkg natúr paradicsomlé fél teáskanál finomra vágott fris...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsinta: habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált lisztet. Ha már teljesen sima, hozzákeverjük a s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű