• 0,5 kg darált sertéshús
• 15 dkg rizs
• 5 mokkáskanál piros őrölt paprika
• 1 mk. Bors (vagy kevesebb)
• 4 mk. Só
• 1 ek. Piros Arany
• ½ vöröshagyma reszelve (vagy több)
• 2 gerezd fokhagyma (fokhagyma nyomóval kinyomva)
• 1 dl meleg víz
• 1 db tojás
• kevés cukor
• paradicsomlé
• töltenivaló zöldpaprika
• liszt
• olaj
• burgonya
A darált húst összedolgozom a hozzávalókkal. Hagyom pihenni.
A paprikákat megszabadítom a belsejétől, a magokat kiszedem. Megtöltöm a („kolbászhús-sal”). A maradék masszából gombócokat formázok és az egészet egy lábasba teszem, amibe előzőleg 1 pohár vizet teszek. Mindezt felöntöm paradicsomlével és vízzel, amíg a lábas tele nem lesz (Vigyázat! A rizs felissza a vizet és megdagad főzés közben, ezért erre számítani kell). Lassú tűzön főzöm, amíg meg nem puhul a gombóc (villával ellenőrzöm, ha merem, megkóstolom .)
Amikor a töltött paprika megfőtt, a gombócokat, paprikákat kiszedem egy edénybe, és rántást készítek. (1 ek. liszt és olajban világos barnára pirítva). A rántást kikeverem egy jó adag alaplével és az egészet belekeverem a töltött paprika levébe, besűrítem. Visszarakom a paprikákat és az egészet összerottyantom. Ne felejtsünk el hozzá főtt burgonyát készíteni !
Ugyanígy kell készíteni a töltött káposztát is, csak a kolbászhúst nem paprikába, hanem káposzta levélbe csomagolom.
Elkészítés: A tüdőt és a szívet egészben, sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket enyhén kiverjük. 2. Mindkét oldalukat sóval, borssal meghintjük és a mustár felével meg olajjal bekenjük. 3. Egy napra, de legalább 1 éjszakára letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lapockát és a szalonnát ledaráljuk. 2 kávéskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal fűszerezzük és a megmosott rizzsel meg 1 dl vízzel jól összekeverjük. 2. A savanyú káposztale...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk. Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megforgatva puhára...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű