20 dkg csuszatészta
25 dkg tehéntúró
3 dl tejföl
8 dkg húsos füstölt szalonna
1 teáskanál étolaj
ízlés szerint só
25 dkg tészta
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összekeverve, melegen tartjuk.
Közben egy nagy serpenyőbe beletesszük a finomra vágott füstölt szalonnát, és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc mér ropogós, és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát, és erős lángon egy-két percig kevergetve kissé lepirítjuk.
Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt.
Az előmelegített forró sütőbe toljuk. 8-10 percig pírítjuk.
A lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a 2 tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett gyúródeszkára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A tarját egész apró kockára vágjuk. A tömlős sajtot a tojással egy tálban simára keverjük. Hoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd felszeleteljük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük és lecsepegtetjük, végül kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megpirítjuk sóval meg borssal, majd hozzáadjuk a bacont és tovább pirítjuk őket. Ha mind a kettő kellően megpirult hozzaöntjük a tejszínt, összefőzzük őket és kész is. T...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz