• 15 dkg tehéntúró,
• 15 dkg liszt,
• 6 db tojás,
• 3 dl tejföl,
• 10 dkg cukor,
• 5 dkg mazsola,
• 1 db citrom,
• zsemlemorzsa,
• vaníliás cukor,
• 10 dkg vaj.
Az áttört tehéntúrót összekeverjük a liszttel, hozzáadunk két tojást, pici sót, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a kerek lapot öt-hatcentis kockákra vágjuk, majd azokat vékony csíkokra metéljük. Enyhén sós, forró vízben kifőzzük.
A maradék tojások fehérjéből, a cukorral kemény habot verünk, és óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját is. A beáztatott, lecsepegtetett mazsolát, reszelt citromhéjjal, vanília cukorral ízesítjük, és végül belekeverjük a maradék tejfölt.
A kifőtt tésztát a vaníliacukros tejfölös mazsolával óvatosan összekeverjük, átmelegítjük, és vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt, tűzálló tálba terítjük. Rámorzsoljuk a maradék vajat, egyenletesen ráöntjük a felvert tojások habját és előmelegített sütőben, nem túl erős lángon szép pirosra megsütjük.
Tálalása: Kockákra vágva vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: E recept eltér a hagyományos túrós csuszánktól, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, akár még egy nassolónak is beillik!
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük, és egy decit kis tálba öntünk belőle. Hozzáadunk 1 evőkanál lisztet és egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, alaposan összekeverjük, és 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lépés Az élesztőt 1deci tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló. 2. Lépé...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes