6 db csirke comb
3 db sárgarépa
1 db póré hagyma
30 dkg zöldborsó
30 dkg kukorica
30 dkg zöldbab
1 kis fej karfiol
1 kis fej brokkoli
1 cs. kapor
és még bármilyen zöldség
sok bacon szalonna
2 nagy pohár tejföl
vaj
sajt
Minden zöldséget vékony hosszú csíkokra vágok,
vajon vegetával megdinsztelem .
Közben egy tepsi alját kirakom baconnel, majd a csirkecombokat elvágom, azokat is betekerem szalonnával, bele teszem a tepsibe.
Ha a zöldségek megdinsztelődtek, rászedegetem a csirkére.
A visszamaradt vajra ráöntöm a tejfölt, majd belekeverem az apróra vágott kaprot.
Az egészet a csirkére öntöm.
Rózsáira szedett karfiol és brokkolit, beletűzdelem a tetejébe.
Alufóliával letakarom, addig sütöm amíg a karfiol megpuhul.
Sajtot reszelek a tetejére, aranybarnára pirítom.
Köret nem kell hozzá hiszen ott a sok zöldség.
Ha sok lé lenne alatta nem kell megilyedni, az alufólia egyik sarkát felhajtom és ott leöntök belőle.
Elkészítés: A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük szintén sós vízben. Eközben a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk a szalonnát felszeletel...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: KönnyűFelmelegítjük a lábost, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre dincteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, egy pár percig pirítjuk, majd levessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg sertéshúst megmosunk, és apró kockákra vágjuk. Két kanál zsíron apróra metélt vöröshagymát fonnyasztunk, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a kockára vágott sertéshús...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tesszük a káposzta felét, arra kerül a nagyobb darabokra vágott vegyes sertéshús. Erre kerül rá a maradék káposzta, egyenletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű