50 dkg finomliszt
25 dkg Ráma margarin
1 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só
2,5 dl tejföl
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
kömény
szezámmag
A szitált liszthez hozzáadjuk a sót, a hideg margarint elmorzsoljuk benne. Az élesztőt és a felvert tojást elkeverjük a tejfölben, hozzáadjuk a liszthez, gyorsan összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe rakni.
Másnap kicsit átgyúrni, ujjnyi vastagra nyújtani, tetejét éles késsel berácsozni.
Szaggatás után kézéllel kicsit formázni, magasítani, tojással vékonyan lekenni.
Kb. fél óra múlva újra lekenni, megszórni reszelt sajttal, vagy köménymaggal, esetleg szezámmaggal.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sütni.
Ebből a mennyiségből 40 pogácsa készül.
(szaggató átmérője: kb. 5 cm.)
A Rámát nem szabad felolvasztani, a felhasználás előtt kell a hűtőből kivenni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (az élesztőt elég csak belemorzsolni), majd letakarva kb 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, akkor egy nagy deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pornemű hozzávalókat kavarom össze.Összegyúrom, golyózok, sütök.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit apró kockákra vágjuk,megfőzzük,és kevés tejjel pépesre keverjük. A lisztet,sót,cukrot összekeverjük,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a krumplit,a lereszelt sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozom, és sima lágy tésztát dagasztok belőle.Félre teszem ,és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta , elkészítem a krémet.Összekeverem a krém hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű