menu

Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű pizza


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


280g Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
20g élesztő
1 kávéskanál só
160 ml víz
2 cl kókuszolaj

Elkészítés:


Én kenyérsütőgépben dagasztás funkcion állítottam össze a tésztát, utána 4 felé osztottam és kelesztettem. Ha nincs kenyérsütőd akkor egy tálba mérd ki a lisztet és a sót, csinálj a közepén egy kis mélyesdést, öntsd bele a vizet, morzsold bele az élesztőt hagyd egy kicsit, hogy az élesztő el kezdjen dolgozni, aztán kezd el dagasztani. Ha már össze állt a tészta öntsd bele a kókusz olajat és dagaszd addig még szép sima felületet nem kapsz! Kelesztés után formázd, rakd rá a feltéteket és 250 fokra előmelegitett sütőben süssd kb 4-6 percig
Egy gombóc ch tartalma 42g

Teljes kiőrlésű pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Mindenmentes kenyér
Mindenmentes kenyér

A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) a méz felével, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Eközben daráljuk meg előbb a kölest, majd a hajdi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lenmagos sajtos kukoricás kenyér
Lenmagos sajtos kukoricás kenyér

Az élesztőt 1 dl vízzel, 10 dkg liszttel és a cukorral elkeverjük. Letakarva kelesztjük 10-20 percet. A maradék liszttel, vízzel, a sóval és az olajjal rugalmas kenyértésztát dagas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
181.Kovászos-fehér kenyér
181.Kovászos-fehér kenyér

A kovász vízzel habosra keverni. Hozzá keverni a lisztet. 30 - 40 perc pihi. Dagasztani közbe hozzáadni a sót,olajat. 30 perc pihi, olajos tálba.Hajtogatni 3 x 30 percenként....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Szupergyors, ropogós házi kifli kelesztés nélkül
Szupergyors, ropogós házi kifli kelesztés nélkül

A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vajat és a langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk – ha lágy lenne a tészta, adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk