menu

Családireceptkönyv.hu

Canelloni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltelék:
25 dkg szilva vagy koktélparadicsom
1 fej fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 ek. balzsamecet
só, bors
5-6 friss zsályalevél
25 dkg ricotta
Besamel mártás:
5 dkg bacon
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 liter tej
5 dkg parmezán
szerecsendió
só, bors

Elkészítés:


Egy kisebb tepsibe beletesszük a paradicsomokat szárukkal együtt. Beletesszük még a fokhagymát és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobjuk a friss zsályaleveleket, majd az egészet 220 fokon 20 percig sütjük.
Ha megsült, eltávolítjuk a paradicsomok szárát, majd az egészet összenyomjuk egy krumplinyomó segítségével.A rusztikusan összetört zöldségeket átkanalazzuk egy kisebb tálba, hozzákeverjük a ricottát, majd sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a besamelt:
A bacont ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A megpirult bacon mellé tesszük a vajat, majd ha elolvadt, hozzáadjuk a lisztet. Ügyeljünk rá, hogy a liszt ne piruljon le, majd több részletben adagoljuk hozzá a tejet. Ha szép, krémes állagú, jöhet a fűszerezés. só, fehérbors, szerecsendió, majd végül a reszelt parmezán. Alaposan átkeverjük az egészet és összeforraljuk.
Összeállítás:
A tepsi aljára öntünk egy keveset a mártásunkból, majd elkezdjük megtölteni a tésztacsöveket a paradicsomos, ricottás töltelékkel. Ha egy sor tészta megvan, jöhet újabb adag mártás, majd újabb adag tészta. Végén a tetejére besamel mártás kerül, rengeteg parmezán és egy kis frissen őrölt bors.
190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha több hússal szeretnénk, a ricottás töltelékbe keverhetünk még pirított sonkát is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Darás tészta
Darás tészta

Egy olyan serpenyőben, amit később le tudunk fedni, az olajat megmelegítjük, és beleöntjük a búzadarát. Ügyelve, hogy meg ne égjen, mert könnyen megy neki, állandóan kavargatva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes brokkolis penne
Tejszínes brokkolis penne

A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk. A brokkolit, ha nem fagyasztott, kicsi rózsákra szedjük, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk. Egy magasabb falú ser...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Túrós burek
Túrós burek

Az olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tortilla
Tortilla

A lisztet a sóval és a borssal elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a vizet. Épp annyi víz kell hozzá, hogy a kezünkhöz már ne ragadjon, de még jó puha legyen. Ezért lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add border_color Új recept favorite Kedvenc receptek person Belépés favorite Belépés favorite ASZF thumb_up Facebook oldalunk