menu

Családireceptkönyv.hu

Sertésborda hentes módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sertéskaraj csont nélkül
10 dkg császárszalonna
15 dkg szeletelt sonka
15 dkg csemegeuborka
1 csapott ek. liszt
1 tk. paradicsompüré
só, bors

Elkészítés:


A karajszeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk őket. Egy lábasban kevés olajat hevítünk és bedobjuk a hússzeleteket. Ha mindkét felük lepirult, félretesszük őket egy tányérba pihenni.
A szalonnát, a sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk és a lábasban pirítani kezdjük a visszamaradt olajon. Majd a paradicsompürét szintén elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a durvára vágott fokhagymát is, majd meghintjük egy kevés liszttel.
A lepirított ragualapra visszakerülnek a húsok, majd az egészet felöntjük vízzel és fedő alatt kb 30 perc alatt készre pároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött káposzta
Töltött káposzta

1. A lapockát és a szalonnát ledaráljuk. 2 kávéskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal fűszerezzük és a megmosott rizzsel meg 1 dl vízzel jól összekeverjük. 2. A savanyú káposztale...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fetás húsbatyu
Fetás húsbatyu

A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kivéve a fetasajtot, mert azt a legvégén morzsoljuk bele és óvatosan keverjük hozzá, nem kell, hogy teljesen szétmenjen, maradjanak láth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Római tálban sült sörös csülök
Római tálban sült sörös csülök

Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A megm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Vadas
Vadas

A vajat megolvasztom és megpirítom rajta a húst, majd egy kis vízzel puhára főzöm. Fűszerezem. (babérlevél, fehér bors, só) Zöldséget, sárgarépát megpucolom és feldarabolom. Kis s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add border_color Új recept favorite Kedvenc receptek person Belépés favorite Belépés favorite ASZF thumb_up Facebook oldalunk