- 500 g rétesliszt
- 200 g porcukor
- 80 g vaj
- 1 egész tojás
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 2 kk őrölt fahéj
- 1 citrom vagy narancs héja reszelve
- 1 ek citromlé
- 3 ek baracklekvár
- 1-2 ek tej
- a tetejére esetleg dió + 1 tojás megkenni
1. A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk.
2. Kb 5 mm vastagra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk.
3. A tetejét egész tojássak megkenjük.
4. Kivajazott, lisztezett tepsiben elhelyezzük őket egymástól megfelelő távolságra.
5. 20 percig előmelegített sütőben, a legnagyobb hőfokon 6-8 perc alatt megsütjük.
- Célszerű 1-2 napot állni hagyni fogyasztás előtt, mert puhább lesz.
- Sokáig eláll.
a csirkemellet felszeleteltem, bekentem mustárral sóztam őrölt borssal megszórtam majd állni hagytam egy órát a krumplit megpucoltam és vékonyra felszeltem olajban kisütöttem a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozza el a vajat, hogy krémes legyen. Adja hozzá a darált mandulát, a cukrot és jól keverje el őket. Adja hozzá a kissé felvert tojásokat, a mandulaaromát és a narancslikőrt vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük. A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra ön...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz