1 bogre fél- daraliszt
1 bogre dara
1 bogre cukor
1 cs.sutopor ---------- ezt ossze keverjuk
kb 1 kg alma
cukor
cimet
125gr vaj
a liszt felét a kikent tepsire szorjuk, rá a reszelt almát,meghintjuk cukorral és cimettel, majd a maradék liszttel. Tetejét meglocsoljuk a megolvasztott vajjal és már csak sutjuk kb 35-40 perc
1. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom az olajat és a vizet. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatom a keményre felvert tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét keményre verjük, ezután a többi hozzávalót habosra keverjük. Hozzátesszük a habot és vajazott, lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk. A liszteket, az eritritet és a sót egy tálban összekeverjük, a közepére csinálunk egy kis mélyedést, beledobjuk a tojássárgáját és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tésztát. A lisztet elkeverjük a cukorral és a csipet sóval, hozzámorzsoljuk a margarint (vajat) és az élesztőt, a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és tésztát g...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes