menu

Családireceptkönyv.hu

Karalábéfőzelék húsgombóccal


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 személy
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 zsenge karalábé (800g)
2 tyúkhúsleveskocka
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1+2 ek. olaj
150 g zöldborsó
1 tojás
1 k. k. pirospaprika
1 csipet szárított kakukkfű
1 nagy csokor petrezselyem
só, bors
400 g vegyes darált hús
1 dl száraz fehérbor
200 g tejföl
3 púpozott e. k. rétes-/rizsliszt

Elkészítés:


A karalábékat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és 1,2 liter, a leveskockákkal ízesített vízben, fedő alatt 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és az egészet puhára főzzük (további 10 perc).
A meghámozott hagymát és foghagymát felaprózzuk, üvegesre fonnyasztjuk 1 e. k. olajban. A tojással, a pirospaprikával, a kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyem felével együtt a darált húshoz adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk, vizes kézzel (vagy fagylaltadagolóval) apró gombósokat formálunk belőle.
Felforrósítjuk a maradék 2 e. k. olajat, beletesszük a húsgombócokat, kissé ellapítjuk, és élénk tűzön mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük. Aláöntjük a bort, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 5 percig pároljuk.
Simára keverjük a tejfölben a rétes-/ rizslisztet, 1-2 merőkanál főzőlével hígítjuk, a karalábéhoz adjuk (azaz behabarjuk), és 2-3 percig forraljuk-sűrítjük. Utánasózzuk, frissen őrölt borssal és a maradék petrezselyemmel ízesítjük. A húsgombócok és a pecsenyelé kíséretében tálaljuk.

Karalábéfőzelék húsgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, majd a fazékba öntjük, amiben a főzeléket fogjuk elkészíteni. A krumplit megpucoljuk, és nem túl apró kockákra vágjuk, és a borsóhoz adjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenót
Spenót

A friss spenótleveleket megtisztítom a vastagabb erektől. (a levelet összehajtva megfogom, a fonák van kívül és a szárát a másik kezemmel lehúzom)Kevés olajon megpárolom míg pépes...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Egyszerű zöldborsófőzelék
Egyszerű zöldborsófőzelék

A kaland úgy indul, hogy a margarint takaréklángon kiolvasztjuk: Ha ez megvan, akkor jöhet rá a zöldborsi. Ne ijedjünk meg, ha látjuk, hogy a hideg zöldborsó úgymond "vissza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonya főzelék
Burgonya főzelék

A hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel. A rántáshoz az olajat meleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk