50 dkg darált sertéshús
25 dkg reszelt trappista sajt
1 db tojás (a húshoz) + 2 db tojás (panírozáshoz)
2 fokhagymagerezd reszelve
liszt a panírozáshoz
zsemlemorzsa a panírozáshoz
só, bors, petrezselyem
Étolaj vagy zsiradék a hús kisütéséhez
Egy kicsit macerás, főleg a panírozás rész, de megéri a fáradtság: változatossá tehetjük a vasárnapi rántott húsos ebédeket.
Lássuk hogyan készítettem:
A darált húst összekeverem a 1 db tojással és a reszelt sajttal. (A hús zsírosságától függ, de a tojás el is hagyható, én eddig mindig tettem hozzá egy tojást.) A masszához hozzákeverem a fűszereket, a reszelt fokhagymát...
Kb. fél órára a hűtőbe teszem, majd golyókat formázok belőle (nagyjából nyolc golyó lesz), amiből aztán hússzeleteket formázok (lelapítom). A szeleteket bepanírozom. (Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa). Ha készen vannak mehet a forró olajba, pár perc alatt készre, ropogósra sütöm.
Tejfölös mártogatóssal kínálom.
Ha előre tudunk gondolkodni pár nappal, akkor érdemes a húsokat már egy-két nappal előre elkészíteni, hűtőbe tenni, majd a főzés napján elővenni a hűtőből és olajban kisütni. Le is lehet fagyasztani azokat a szeleteket, amik biztos nem fogynának el aznap (bár ilyen ritkán van). Ohh, jut eszembe, a húsok akár olaj nélkül, a sütőben is kisüthetők! Úgy is finom lesz!
A combot vagy lapockát kicsontozzuk, ezeket a csontokat kétfelé fűrészeljük. A színhúst 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Az oldalast a pálcák között szétvágjuk, és 3-4 cm-es darabokra fű...
Elkészítési idő: 260 perc Nehézség: KözepesA megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 1 ek felhevített vajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. A lecsepegtetett szárított paradicsom ot, az olajbogyót, a pe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA pácot összeturmixolom. Kb 1-1,5 kg húshoz elég ez a mennyiség A húst alaposan bedörzsölöm vele. Állhat pár órát a pácba, sőt legjobb ha egy egész napot pihen a hűtőben, de aká...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesEgy nagy serpenyőben az olajat és a vajat felmelegítjük, eközben pedig a bárányt nagyobb, 3-4 centiméteres darabokba vágjuk. A forró olajban és vajban a húsdarabok minden...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes