- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
Tölteléknek bármi
Lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, margarint, a cukrot majd a vaníliáscukrot.
Muffin papírral kibélelt muffin formába teszem a tésztát, majd ízlés szerint töltöm.
Körülbelül 15-20 percig sütöm 180 fokos sütőben
Több féle töltelékkel készítettem már. Lekvárosan, mogyorósan, mogyorókrémesen, kakaósan, csokidarabokkal, aszalt gyümölcsökkel.
A bort a citromhéjjal felforralom. A vizet, lisztet, cukrot és a tojások sárgáját simára keverem, a felforrt bort óvatosan hozzáöntöm. Visszateszem a tűzre és állandó keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrd össze, ha szükséges, egy kevés vizet is adj hozzá. Pihentesd legalább fél órát a hűtőben, majd nyújtsd ki úgy fél centi vastagra, és helyezd tepsibe, lehetőleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegcsináljuk, dagasztjuk a szokásos módon a kelt tésztát, kelesztjük egyszer egészben, cipózzuk ( nekem 10 db lett) így is kelesztjük és mehet kb 190 fokos sütőbe. Ja a tetejét én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjátok, kinyújtjátok, kiszurkáljátok, és mehet is az előmelegített sütőbe. ;) Nekem tényleg mindig nagyon puha a töltés után, általában házi lekvárt teszek bele.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű