- 500 gr rizsliszt
- 1 kk cukor
- 1 kk só
1 kk utifűmaghéj
- 1 csomag porélesztő
- 450 ml meleg víz
- 2,5 ek olaj
Lisztet elkeverem a sóval, utifűmaghéjjal. A vizet felmelegítem bele rakom a cukrot és a porélesztőt, amint felfutott, azután bele öntöm a liszthez. Elkezdem dagasztani, amikor már kezd összeállni, akkor hozzáöntjük az olajat és homogénre dolgozzuk. 30 percig kelesztjük, majd sütőpapíros tepsin eloszlatjuk és ízlés szerint teszünk rá feltétet.
175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, és kanalanként hozzáadjuk az édesítőszer felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a mara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabverővel dolgozzuk össze a vajat a cukorral, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a csokoládét. Keverjük hozzá a vaníliát és a lisztet. A végén jöhe...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűTészta: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaópor-rizsliszt-sütőpor keverékét és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmel...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Nehéz