Aszaltszilva leves
Írta:Gyurkó
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva (mag nélkül), 1,5 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg méz, 1 kk vaj, 2-3 darab egész fahéj, 3-4 darab, szegfűszeg, egy kevés só
Elkészítés:
Az aszalt szilvát egy éjszakára vörösborba áztatjuk.
Másnap a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 1 liter cukros, mézes vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort.
Összeturmixoljuk.
A tejfölből és lisztből simára kevert habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Hozzátesszük a vajat, a sót és 1 dl tejszínt.
Jól összeforraljuk.
Trükkök, tippek, praktikák:
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Díszítsük tejszínhabbal.
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Hideg levesek
Oszd meg Facebookon:
összegyúr tócsni úgyanígy csak cukkini tojás tonhal:)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halszeletekből összetekerve és összekötve érméket formálunk, citromlét csepegtetünk rá. Az érméket fűszerezzük, és forró zsiradékban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. A hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a gyömbért megpucoljuk és felkarikázzuk,majd sóval borssal puhára főzzük.Ha megpuhult össze turmixoljuk és bele keverjük a natúr joghurtot.Ha nem elég híg,önhetünk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát megfuttatjuk egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott céklát, krumplit és almát, pár percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük vízzel (vagy alap...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű