menu

Családireceptkönyv.hu

Boszorkány pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1/2 citrom leve,
1 egész citrom reszelt héja,
4 tojás,
1 csomag
vaníliás cukor,
10-15 dkg durvára vágott dióbél,
liszt amennyit felvesz,

Elkészítés:


A margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64 db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe.

Kikent sütő lemezre kb.2 cm távolságra rakjuk a golyókat és közepükbe mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.

Én most áfonya lekvárral készítettem, de bármilyen lekvárral nagyon finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon sokáig eltartható sütemény.

 Boszorkány pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Juhtúrós pogácsa
Juhtúrós pogácsa

1. Lisztet margarinnal elmorzsolni 2. túróféléket, tojást, sót hozzákeverni, összegyúrni (rettenetesen nyúlik, ragad) 3. 1 órára/éjszakára hűtőbe tenni 4. Lisztezett deszkán ujj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ropogós sós kocka GM
Ropogós sós kocka GM

A lisztet egy nagyobb tálba tesszük a sóval és belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt és gyorsan összegyúrjuk egy nagy gombóccá. Frissen ta...

Elkészítési idő: 20 + 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Burgonyás-sajtos rúd
Burgonyás-sajtos rúd

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és 15 dkg sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássár...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos rudacskák..
Sajtos rudacskák..

Összegyúrni, nem kell keleszteni. Kinyújtani , bekenni tojással , megszórni sajttal , lehet vágni ! ennyi az egész Én a ráma helyett teljes egészében házi disznó zsírt használok.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk