.1 egész máj,tüdő,nyelv,és zsíradék,(mi a bélről le szedett zsírt és az úgy nevezet hálót használjuk fel) 1 kg rizs,só,bors,majoránna,őrölt kömény,
1 kg rizst meg főzök,hideg vizel többször le öblitem.és le csepegtetem.a májat,tüdőt és a zsiradékot meg főzöm,majd húsdarálón le darálóm.még melegen külön külön össze keverem óvatosan a rizzsel.majoránnával,őrölt köménnyel,sóval,borssal,és az alaposan meg tisztított és mosott bélbe töltöm.nagy lábasban vizet forralok,és ki főzöm a hurkát.hideg vízbe szedem onnan egy táblára téve hagyom teljesen ki hűlni.Ha használni akarjuk, tegyük lábasba egy pár kanál vízzel és gyors tűzön pirítsuk meg szép ropogósra de ügyeljünk reá, hogy a megfordításkor ki ne fakadjon, mert akkor nem lehet szépen felvágni.”
X
Padlizsánt megtisztítjuk, eltávolítjuk a belsejét kanállal.A padlizsán belsejét apróra vágjuk, majd a többi hozzávalót is. Olajon megpirítjuk,sózzuk, készre pároljuk. A kivájt padl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított gombát langyos vízbe beáztatjuk. A tyúkcombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni. Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuktába minden zöldséget belehelyezek tisztítás után, elég nagyobb darabokra vágni. Ráhelyezem a hússzeleteket, néhány tekerés a borsszóróval, majd a babérlevelet, felöntöm annyi...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű