A húsgombóc...1 kg darált húst 5 gerezd fokhagymát,1 tojást,10 dkg rizst,1 kis fej apróra vágott hagymát,sót,borsot,őrölt köményt,oregánót,bazsalikomot,majoránnát,
,össze gyúrok,és k.b. 25 gombócot formálok vizes kézzel,mit fővő vízben meg főzök,közben 1 dl olíva olajban meg pirítok 1 kis fej hagymát,1 fej fokhagymát,bazsalikomot,kakukk füvet,óregánot,zeller szárát,majoránnát,egész köményt,(ezek a fűszerek hő hatására jobban ki adják az aromájukat)majd bele teszek 1,5 l paradicsomot(én egész paradicsommal el tett levet használtam)bele teszek sót,borsot,1 citromot,izlés szerint cukrot,fel engedem a gombóc vízével össze főzőm és a végén át passzirózóm,spagettivel tálalom
-Vágd fel a cukkinit 1,5 - 2 cm vastagságú szeletekre, ha zsenge akkor akár a héját is rajta hagyhatod. A képen látható módon vágd ki a közepét. Tölts meg fasírtnak befűszerezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér ne a szokásos hajszálvékony toastkenyér legyen, hanem vastagabb szeletek. Készítünk egy jó sűrű besamelmártást (10 dkg VAJ, 7 dkg liszt, 500 ml tej: a vajból és a lisztből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, előbbit vágjuk kockákra, utóbbit reszeljük le. A bab- és a kukoricakonzervről öntsük le a folyadékot, öblítsuk át, csöpögtessük le. Ha haszn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.Felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű