Hozzávalók:
25 dkg csemegekukorica
35 dkg csirkemell
1 közepes fej hagyma
1 zöld paprika
2 közepes nagyságú burgonya
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanálnyi csípős mustár
zöldpetrezselyem
köménymag
olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és sós-köménymagos vízben megfőzzük. A köménymag különleges ízt ad majd neki. A paprikát és a hagymát felszeleteljük és egy tálban összekeverjük a kukoricával. Mikor a csirkefalatok és a burgonya is kihűlt, hozzáadjuk. A tejfölt, a mustárt és a majonézt jól összekeverjük, közben a petrezselyemzöldet felaprítjuk és hozzáadjuk. A kukoricasalátát összekeverjük az öntettel és fél órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor pirítóst, vagy pitát is kínálhatunk hozzá.
Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja) Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, aztán lazán kinyomkodjuk a levét. Hozzáad...
Elkészítési idő: 10-15 perc Nehézség: KönnyűAz almát és az uborkát megpucolom, apró darabokra vágom, és egy nagy tálba helyezem. Hozzáadom a felkockázott feta sajtot. Megpucolom a fokhagymát, a vöröshagymát és a húst is kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt, lila hagymát, főtt tojást nagyon apróra vágjuk, és az összes hozzávalót összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát megtisztítjuk, a hagymát fölaprítjuk, majd mindkettőt az olajon megpároljuk. 2. A tűzről levéve megsózzuk, hozzáadjuk a ketchupot, a reszelt citromhéját és megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű