25 dkg ráma
50 dkg liszt
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt
4 dkg élesztő
1 kk só
csipet cukor
Tetejére:
1 db tojás
reszelt sajt
A rámát felolvasztjuk, liszt közé rakjuk, majd a túrót (krumplinyomón), a tejfölt és az egész tojást. A lisztre morzsoljuk az élesztőt, a sót, a cukrot és jól összedolgozzuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (1 cm) kevés reszelt sajttal megszórjuk és összehajtogatjuk. Ezt 20 percenként megismételjük még kétszer. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A pogácsák tetejét késsel megmintázzuk, bekenjük tojással és reszelt sajttal megszórjuk. Belisztezett sütőlapra helyezve forró sütőben világosbarnára sütjük
sütési idő: kb. 15 perc
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük. Ezután 3 egyenlő részre osszuk el a tésztát és nedves kézzel formázzunk belőle bagetteket vagy zsemléket. Éles késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBegyúrni, 2 órát hűtőben pihentetni, /nekem egy éjszakát volt a hűtőben / kinyújtani, szaggatni, tojással lekenni és sajttal megszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos vízben felfuttatom. A lisztet a fűszerekkel és az olívaolajjal összekeverem, hozzáadom az élesztőt, s a kész tésztát megkelesztem. Ha megkelt hosszú ruda...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-ta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű