85 g Schär mix B
Beiker liszt híján 40 g Nutri Free mix per pane
50 ml tej és 75 ml víz
7,5 g élesztő
1,5 ek. olaj
egy kis cukor, só
A tejet megmelegítettem, beletettem a kis cukrot, felfuttattam benne az élesztőt. Közben egy tálban elkevertem a liszteket, benne a sóval. Mikor felfutott az élesztő, beleöntöttem a lisztes edénybe, majd utána ment bele a víz is és a robotgép dagasztó fejével összedolgoztam. Hozzáadtam a kis olajat is és szép homogénre eldolgoztam.
Alufóliából kis csónakokat készítettem nekik, amit zsírpapírral kibéleltem és megkentem olajjal. Vizes kézzel formáztam meg a kifliket és belehelyeztem a csónakjukba. 60 fokos sütőben 30 percig kelesztettem, majd megkentem olajjal és 175 fokon sült 25 percig. Gyönyörűek lettek és finomak!
Az amerikai hot dog-hoz hagymát pirítottam a következőképpen. Egy fej vöröshagymát felkockáztam, majd jó alaposan megforgattam rizslisztben. Bő, forró olajban addig sütöttem őket, míg szépen megpirultak/barnultak.
A kiflit kettévágtam, az alját megkentem mustárral, mehettek rá a pirított hagymadarabkák, virsli - Sparban vettem, gluténmentes felirattal -, csemegeuborka karikák és a végén meglocsoltam ketchuppal.
A krumplit annyi sós vízben teszem fel főni, amennyi éppen csak ellepi. Közben a hagymát apróra vágom és olajban megpirítom. Ha a krumpli megfőtt nem szűröm le, hanem összetöröm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást villával felverjük...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes