menu

Családireceptkönyv.hu

Borsóleves


Írta:

Elk. idő: 30
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 40 dkg borsó
2 sárgarépa
1 kisebb petrezselyemgyökér
2-3 db krumpli
hagyma egészben
olaj
pirospaprika
tészta

Elkészítés:


Forró olajon pár percig pároljuk a karikákra szelt répákat, és kicsit később hozzáadva a zöldborsót. A végén kevés pirospaprikával átkeverjük.
Ezután felengedjük kb. 1,5 l vízzel, sóval, borssal, vegamixszel fűszerezzük. Ha forr, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és kb. 10 perc múlva a tésztát. Kb. 5-6 percig főzzük. Finomabb, ha dobunk bele egy egész hagymát, és pár petrezselyemzöldet (lehet fagyasztott - anyu tud adni ;))

Trükkök, tippek, praktikák:


Tészta lehet levestészta, csipetke (nem tudom hogy kell....;)
Én nokedliszaggatóval szoktam bele szaggatni : kb. fele-fele liszt, búzadara, 1 tojás, csipet só. A liszt és a búzadara legyen először 1-1 evőkanál, aztán meglátod, még vesz-e fel a tojás többet...a lényeg, hogy ne legyen nyúlós, mert akkor nehéz szaggatni... Ha ilyen tésztát teszel bele, csak 2-3 percig kell még főzni, amíg átforr kicsit a leves.

- Ha kicsit "sűrűbbre" szeretnéd, akkor a a zöldségek olajon történt átpárolása után egy kevés, kb. 1 ek lisztet forrósíts át folyamatosan kevergetve, nehogy leragadjon, és csak ezután add hozzá a pirospaprika port.

Borsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Pagoda karfiol leves, buggyantott tojással
Pagoda karfiol leves, buggyantott tojással

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A kisebb rózsákat félretesszük levesbetétnek. Egy edényben a nagyobb karfiol rózsákat belehelyezzük és annyi alaplével öntsük fel, amennyi e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsóleves grízgaluskával
Zöldborsóleves grízgaluskával

A vöröshagymát megtisztítom és apróra vágom, a sárgarépát megtisztítom, karikákra szeletelem, a gyökeret elég 4-6 darabra hasítani, a zöldpaprikából kivágom a magokat és a csutkát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtök leves
Sütőtök leves

A zöldségeket durvára vágjuk, puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük és fűszerezzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes spárgakrémleves, sült spárgából
Krémes spárgakrémleves, sült spárgából

A spárgát alaposan mosd meg, hámozd meg, és egy éles késsel távolítsd el az alsó, fás részét. Vágd három-négy centis darabokra, tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és szórd meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk