menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinis-pestós tészta


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kisebb cukkini lereszelve
- 3-4 dkg vaj
- tejszín
- pesto
- sajt
- zöldfűszerek, vegamix
- só, bors
- Durumtészta, esetleg barna, tricolor tészta

Elkészítés:


A tésztát sós vízben kifőzzük. Eközben a vajon megpároljuk, majd enyhén barnára sütjük a lereszelt cukkinit. Sóval, borssal, vegamix-szel, vagy zöldfűszerrel ízesítjük. Amikor kicsit megbarnult, tejszínnel felöntjük, (reszelt sajttal gazdagítjuk), és a végén kevés pestóval ízesítjük. A pestót természetesen külön is hozzá lehet adni ízlés szerint, nem kell összefőzni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, süthetünk hozzá csirkemell csíkokat. Süthetjük külön, de egyben a cukkinivel is.

Nagyon ízletesség teszi a Lidl-ben kapható Delux tésztával és a hozzá való fűsszerrel. :D

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsíros pogácsa
Zsíros pogácsa

A kimért lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. A megkelt élesztős-tejes keveréket hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk, jól kigyúrjuk. A nyers tésztát...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pupusas
Pupusas

A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, olajjal és vízzel, alaposan összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Míg pihen a tészta, lereszeljük vagy összetördeljük a sajtot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Pizzatészta kenyérsütőgépben
Pizzatészta kenyérsütőgépben

A hozzávalókat beletesszük a kenyérsütőgépbe, majd a tésztaprogramot (1:50 perc) kell elindítani. Amikor kész a sütőt begyújtsuk. Kivesszük a tésztát, kinyújtjuk, megkenjük pizza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Sztrapacska
Sztrapacska

A meghámozott burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és annyi hideg vizet, hogy könnyen keverhető tésztát (galuska állagút) kapjunk. Forrásban lévő sós vízb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk