menu

Családireceptkönyv.hu

Lebbencsleves


Írta:

Elk. idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 15 dkg lebbencstészta
4-5 db burgonya
10 dkg füstöltszalonna
1 kis fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só, bors, őrőlt kömény
őrőlt paprika
füstöltkolbász

Elkészítés:


Egy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A szalonnapörcöt kiszedem, a visszamaradt zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig párolom, majd ráteszem a tésztát is. Állandó kevergetés mellett hólyagosra, pirosra pirítom.Ha kész, beleteszem a kockára vágott burgonyát. Meghintem a pirospaprikával, felengedem annyi vízzel vagy húslevessel ami jól ellepi. Beleteszem a paprikát, paradicsomot is. Megvárom míg felforr, sóval, borssal, pici őrőlt köménnyel ízesítem. Mehet bele kevés füstöltkolbászt is. 10-15 perc alatt készre főzöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Light verzió: szalonna, kolbász nélkül, csak a tészta és a krumpli, olajat használva. Ha nincs friss paprika és paradicsom, mélyhűtött is szuper, vagy ha az sincs, egy kis petrezselyem...

Lebbencsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg. 2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát. 3. Ekkor tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szárazbableves
Szárazbableves

Este meg kell mosni a babot, (5 személyre kb. ½ kg) és be kell áztatni egy tál vízbe. Jó sok legyen a víz, mert a bab reggelre megduzzad. Másnap a levet meg kell kóstolni, mennyir...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos sertésraguleves

A sertéscombot megmossuk, leszárogatjuk, majd egycentis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, a hagymát a hússal együt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Zöldbableves gazdagon
Avatar Erika Kedvelnék
Zöldbableves gazdagon

A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját, és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom, majd felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a s...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk