menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos - vajas sült hal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g tengeri halfilé
1.5 evőkanál búzaliszt
margarin
1 db citrom (héja, és leve)
1 csokor petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagymára
hal fűszerkeverék

bors

Elkészítés:


1. A kedvenc fehérhúsú halfilédet kockázd fel nagyobb darabokra.

2. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ebbe forgassuk bele a haldarabokat.

3. Egy serpenyőben olvasszunk fel margarint, és pirítsuk meg a halat.

4. Ezután mehet hozzá a citrom reszelt héja és kifacsart leve is. 1-2 percet forraljuk. Óvatosan keverjük, a halak nehogy összetörjenek!

5. Az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Azzal is átforgatjuk, és fél perc múlva le is vehetjük a tűzről!

Trükkök, tippek, praktikák:


Díszítés petrezselyemmel és citromkarikával.

Citromos - vajas sült hal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Ecetes sült hal
Ecetes sült hal

A halat megtisztítjuk, és egyben hagyva sűrűn beirdaljuk, alaposan besózzuk.A lisztet össze keverjük a paprikával, és beleforgatva a halakat a forró zsiradékban kisütjük.Ezután me...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás vajban sült lazacfilé
Fokhagymás vajban sült lazacfilé

A lazacot megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk. Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lazacos avokádókrém, "szénhidrátmentes" pirítóssal
Lazacos avokádókrém, "szénhidrátmentes" pirítóssal

Hozzávalók: 1/2 avokádó (130 g) 153 g sült lazac (más hallal is jó) 6 g só (Himalaya só ITT!) 1 pucolt salátahagyma (70 g) 2 nagyobb gerezd fokhagyma 1/2 bio citrom leve (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Dorozsmai molnárponty
Dorozsmai molnárponty

A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, fél órára besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, a paprikát kicsumázz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk