7 ek. búzadara , fél tk. só , fél dl. olaj vagy olvasztott zsír , 1 tojás
Kis tálba belerakjuk a búzadarát , ráütjük a tojást , a sót végül a zsiradékot. Villával jól összedolgozzuk, majd 15 percre a hűtőbe tesszük. Teáskanállal szaggatjuk a forró levesbe 2-3 percig főzzük , majd elzárjuk alatta a tüzet és fedő alatt 10 perc alatt kész.
A csirkemelleket falatkákra vagdaljuk. A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, sót és a sajtot. A husikat belekeve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Keverd össze alaposan a túrót 4 evőkanál eritrittel, a vanília aromàval, a zabkorpával, egy kevés reszelt citromhéjjal és a tojással. 2. Formálj golyókat a masszából. 3. Forra...
Elkészítési idő: 15 perc: Nehézség: KönnyűA húst daraboljuk és fűszerezzük, egy napig hagytuk össze érni. A hús 1/3-át nagy lyukú, majd a zsiradékkal együtt a többit a közepes rostán ledaráljuk.Nagyon jól bedagasztjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a 400 g búzát tegyük bele egy tiszta edénybe, öntsünk rá vizet, és hagyjuk egy éjszakát állni. 10–12 óra elteltével öntsük le a vizet a szemekről, ismét töltsük fel vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű