3 ek. méz , 1,5 dl. olaj , 2 tk. erős Piros arany , 1-2 ek. balzsamecet , 1 dl. fehérbor , 2-3 gerezd fokhagyma összetörve , majoranna , bazsalikom, , só , 1 tk. pirospaprika
A szósz hozzávalóit jól összekeverjük és belerakjuk a húst ( tarját , csirkemell szeleteket , csirkeszárnyat , csirkecombot ) ez a mennyiség kb. 1 kg. hús pácolására elegendő . Pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk és akár tepsiben akár tárcsán megsütjük.
1. Vágd a káposztát vékony cikkekre. Fontos, hogy a torzsája megmaradjon, mert az fogja össze a leveleket! 2. Ezután 5 percre tedd a káposztát lobogó, forró vízbe. 3. Verd fel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyával hasonlóan járunk el, mint fentebb. Hámoz, mos, szeletel, áztat, konyharuha. Ha kész, akkor egy mély tálban az olívaolajat a sóval és ízlés szerinti fűszerrel elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű