Fél kg. darált hús, 2-3 tojás,15 dkg. zsemlemorzsa , só,bors
A szafthoz : 1 nagy fej hagyma , zsír , pirospaprika , 20 dkg . gomba , paprika, paradicsom, vagy télen 2 kanál lecsó , 1 kis pohár tejföl és 1 ek. liszt a habaráshoz .
Zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, paprikát paradicsomot teszünk rá , pirospaprikával megszórjuk . A gombóchoz valókat összegyúrjuk és az elkészült szaftba belerakosgatjuk, majd félpuhára főzzük. Belerakjuk a gombát készre főzzük . 1 pohár tejfölbe 1 ek. lisztet simára keverünk kevés vízzel és behabarjuk . Galuskával tálaljuk.
Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítette...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. 2. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. 3. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst finoman kiklopfolom, sózom, borsozom és meghempergetem a lisztben. Egy serpenyőben zsírt hevítek, majd a húsok mindkét felét gyorsan sütöm kb 1-1 percig, ezt követően tány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat kiklopfolom, besózom, és kevés olajon mindkét oldalukat kisütöm, hogy szép színük legyen. Ezután a sütésből maradt olajat aláöntve, egy nagyobb sütőtepsibe lerakom a húso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű