70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
A tetejére:
tojás
reszelt trappista sajt
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.
Zsírral is készíthető , sőt , jó vele !
Ezt a receptet lehet használni krémesnek is .
Lehet eleve a tepsibe rakni és ott kenni és derelyevágóval darabolni .
az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk majd az anyagokat jól összedolgozzuk a virslit vagy bármilyen kolbászt vékony hosszúkás szeletekre vágjuk és a kinyújtott t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát gyúrunk, majd négy cipót készítünk belőle. 1/2 cm vastag, téglalap alakú lapot nyújtunk egyenként. Egyik felét a lapnak megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmagg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű80 dk liszt, 2 kávéskanál só, 1/2 l tej , 1 dl olaj, 1 tojás, 1 kocka élesztő - jól kidolgozom a tésztát, kb. 1 órát pihentetem , majd 4 részre osztom. Közben 25 dk margarint habos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű