1 kg darált hús (jó zsíros)
30 dkg füstölt szalonna,
1 kg füstölt csülök, vagy füstölt oldalas, vagy füstölt tarja (lehet vegyesen is)
20 dkg rizs
1 fej savanyú káposzta
fél kiló apró savanyú káposzta
1 közepes fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só
bors
piros paprika
friss kapor ízlés szerint
csombor ízlés szerint
A káposzta leveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a kemény ereket róla. Ha nagyobb, akkor kettévágom.
A szalonna felét felkockázom, zsírjára sütöm. Kiszedem a kisült szalonnát, hozzáadom a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, amit megdinsztelek, majd mefutatom a hagymás zsírban a rizst is fehéredésig. Összekeverem a darált hússal, a sóval, borssal, pirospaprikával. Megtöltöm a leveleket.Egy fazék aljába beleterítem az apró káposzta felét, a csombort és friss kapor felét, amit szintén apróra vágtam. Közepébe elhelyezem a füstölt csülköt. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. Tetejére teszem a maradék szalonnát amit kakastaréjra szeltem. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.
Körülbelül 2,5-3 órát lassú tűzön főzöm. Tejföl el ne maradjon a tálalásnál :D Az én fotómról lemaradt, de az evésénél már nem :)
Elkészítés A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk, és alaposan besózzuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kanálnyi zsírt, és hirtelen, 1-1 perc alatt elősütjük rajta a hússzeletek min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket vékony hasábokra vágom, a paprikát csíkokra, az újhagyma fehér részét 4-5 centis darabokra, a zöldjét pedig apróra. Bekeverem a máz alapját: egy keverőtálba öntöm az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelszeletelem a csont nélküli tarját ujjnyi vastag szeletekre , picit kloffolom majd enyhén vegetázom. Zabpehelyliszt , tört paprika , só , bors keverékébe forgatom majd sütő papir...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes