menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi töltött káposzta


Írta:

Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg darált hús (jó zsíros)

30 dkg füstölt szalonna,

1 kg füstölt csülök, vagy füstölt oldalas, vagy füstölt tarja (lehet vegyesen is)

20 dkg rizs

1 fej savanyú káposzta

fél kiló apró savanyú káposzta

1 közepes fej hagyma

5-6 gerezd fokhagyma



bors

piros paprika

friss kapor ízlés szerint

csombor ízlés szerint

Elkészítés:


A káposzta leveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a kemény ereket róla. Ha nagyobb, akkor kettévágom.

A szalonna felét felkockázom, zsírjára sütöm. Kiszedem a kisült szalonnát, hozzáadom a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, amit megdinsztelek, majd mefutatom a hagymás zsírban a rizst is fehéredésig. Összekeverem a darált hússal, a sóval, borssal, pirospaprikával. Megtöltöm a leveleket.Egy fazék aljába beleterítem az apró káposzta felét, a csombort és friss kapor felét, amit szintén apróra vágtam. Közepébe elhelyezem a füstölt csülköt. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. Tetejére teszem a maradék szalonnát amit kakastaréjra szeltem. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.

Körülbelül 2,5-3 órát lassú tűzön főzöm. Tejföl el ne maradjon a tálalásnál :D Az én fotómról lemaradt, de az evésénél már nem :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
RAKOTT TARJA MÁNGOLDDAL ÉS KRUMPLIVAL
RAKOTT TARJA MÁNGOLDDAL ÉS KRUMPLIVAL

Elkészítés A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk, és alaposan besózzuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kanálnyi zsírt, és hirtelen, 1-1 perc alatt elősütjük rajta a hússzeletek min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mázas sertéshús párolt zöldségekkel (kínai)
Mázas sertéshús párolt zöldségekkel (kínai)

A zöldségeket vékony hasábokra vágom, a paprikát csíkokra, az újhagyma fehér részét 4-5 centis darabokra, a zöldjét pedig apróra. Bekeverem a máz alapját: egy keverőtálba öntöm az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasirt másképpen
Fasirt másképpen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fittebb cigánypecsenye
Fittebb cigánypecsenye

Felszeletelem a csont nélküli tarját ujjnyi vastag szeletekre , picit kloffolom majd enyhén vegetázom. Zabpehelyliszt , tört paprika , só , bors keverékébe forgatom majd sütő papir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk