1 kg. liszt , 3 dl. tej , 2 dl. olaj ,1 ek cukor, 1 ek. só , 7 dk. élesztő , 1 margarin , ízlés szerint sajt , vagy szezámmag szórásnak a tetejére
Az élesztőt 1 deci langyos tejben , kevés cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet az olajat , a sót és cukrot meglangyosítjuk . Tálba öntjük a lisztet , közepébe mélyedést készítünk és ebbe öntjük a langyosított olajos tejet és a felfuttatott élesztőt . Alaposan összegyúrjuk , míg a kezünkről szépen leválik. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. 4 cipóra osztjuk
a megkelt tésztát , ezeket egyenként körlapokra nyújtjuk. A margarinnal megkenjük a lapokat és mint a kerék küllőit bevagdossuk 8 részre . Szélesebb felén kezdve feltekerjük kiflikké formázva . Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk a kifliket , tojással lekenjük őket . A tepsiben még kicsit kelni hagyjuk , majd előmelegített sütőben megsütjük , közepesnél kicsit nagyobb hőmérsékleten.
a kiflikbe lehet virslit is tölteni , de sütésálló lekvárral is készíthető.
Elkészítés: A lisztet, a zsírt vagy margarint, 1 pohár tejfölt, a 2 tojás sárgáját eldörzsölöm, majd a felfuttatott élesztőt és a sajt felét belegyúrom, hogy könnyen kezelhető tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját és a tejfölt egy tálba tesszük, majd ráöntjük az élesztős tejet, és a maradék tejet, sózzuk és jól meggyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kb. 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű