1 ek. olaj vagy zsír , 1 közepes vöröshagyma , 25.dkg. csiperke gomba , só -bors ízlés szerint , 2 gerezd fokhagyma , 1 csapott ek. liszt , 1 pohár tejföl , 3 tk. apróra vágott petrezselyem , 1 tk. pirospaprika
A zsiradékot felhevítjük és rárakjuk a hagymát amit üvegesre párolunk. Erre jöhet a gomba amit szépen átpirítunk . Sózzuk ,borsozzuk ,majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát , pár percig óvatosan pirítsuk ,majd szórjuk meg a liszttel , jól keverjük el. Szórjuk meg a petrezselyemmel és öntsük rá a tejfölt is. Addig főzzük míg szépen összeforr . Rászórjuk a pirospaprikát , összeforgatjuk , ha kell utána ízesítünk . Nokedlivel tálaljuk .
A cukkinit alaposan mosd meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és hagyd állni legalább 10 percig. Csavard ki belőle a nedvességet, tedd hozzá a megpucolt és ugyancsak lereszelt r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát,paradicsomot,paprikát egyszerre kezdjük dinsztelni. 2 szer- 3 szor felöntjük vízzel. Kicsit lesütjük. Ez azért szükséges,hogy az ízek jól ki főjenek,mire a májat hozzá te...
Elkészítési idő: kb 30 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát 15 percre a konyakba áztatjuk. A barackokat fél percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és a magjukat kiszedjük. A kenyérszel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánt hosszanti irányba, fél centi vastag szeletekre vágom, megsózom és egy szűrőtálba téve, fél órára félreteszem. Ha nincs kész paradicsomszószunk, készítsük el az itt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű