Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás sárgája
fél cs sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek kakaópor
Töltelék:
50 dkg túró
25 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
5 dkg darált keksz
4 tojás fehérje
A tésztát összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hűtjük (én a mélyhűtőbe szoktam 20 percre betenni,utána nagyon könnyen lehet reszelni).
A töltelékhez a fehérjéket kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót alaposan elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot a túrós masszába.
Az egyik cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük (nekem ez 22*30 cm), egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd a másik cipót ráreszeljük.
Kis fokozaton, lassan sütjük.
Keverjük össze a konjagumit az édesítővel. Ezután gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Pihentessük fél órát. Nedves kézzel készítsünk tetszőleges méretű gombócokat ( nálam kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra kikeverjük a cukrot az tojássárgájával a fehérjét habbá verjük., majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet a sütőporral, a darált mák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát. Én így készítem a vizespiskótát: szétválasztok 4 tojást. A sárgáját habosra keverem 7 evőkanál cukorral, fél sütőporral. Egyenként hozzáadok 4 evőkanál forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFagyasztott réteslapból is elkészítheted ezt a süteményt. Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű